Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem. Pyszny początek dnia regulujący naszą gospodarkę kwasowo-zasadową. Awokado i mleko kokosowe działają nawilżająco. Sprawdzi się również na wszystkie problemy żołądkowe i w przypadku nietoleracncji glutenu.

 

 

 

 

Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem

 

koktajl

Składniki

na 1 porcje

✓  0,5 dojrzałego awokado

✓  1/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

✓  0,5 łyżeczki kurkumy (opcjonalnie)

✓  0,5 szklanki mleka kokosowego

✓  1 łyżeczka ksylitolu lub 2 daktyle

✓  1/4 granatu

 

Przygotowanie

 

Wyłuskaj ziarenka granatu. Możesz to łatwo zrobić w miseczce z zimną wodą.

Do rondla wlej mleko kokosowe, dodaj ksylitol lub daktyle. Podgrzej, delikatnie mieszając. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i awokado bez skórki. Zmiksuj na gładki krem.

Jaglany koktajl serwuj z ziarenkami granatu i listkiem świeżej melisy lub mięty.

Źródło: 

✓  Marek Zaremba Jaglany Detox