Porady dietetyka

Zielona Herbata

Zielona herbata pochodzi z Chin, skąd rozpowszechniła się na inne kraje Azji począwszy od Japonii, aż po Środkowy Wschód. Obecnie zielona herbata coraż bardziej zagościła na stołach w Stanach i Europie. Przypisuje się jej wiele właściwości prozdrowotnych. Co zawiera...

czytaj dalej

Wybielająca maseczka truskawkowa

  Kto z nas nie uwielbia truskawek?   To owoce, które mają szerokie zastosowanie zarówno w przemyśłe spożywczym, naszej kuchni , a także kosmetyce. Możemy je także zastosować do naturalnych maseczek wykonanych w warunkach domowych. Po prostu - truskawkowe, domowe...

czytaj dalej

Sól himalajska różowa

Czy słyszeliście o różowej soli himalajskiej? Na świecie doskonale znana i dostępna w regularnej sprzedaży od wielu lat, w Polsce dopiero zdobywa popularność - choć trzeba przyznać, że do naszej narodowej świadomości wdarła się przebojem! To naturalny, o wiele...

czytaj dalej

Kasza jaglana

Bomba witaminowa, czyli co zawiera kasza jaglana Kasza jaglana produkowana jest z łuskanego ziarna prosa należącego do najstarszych uprawianych roślin. Królowała  w Azji i Europie, a chleb z niej piekli Mongołowie, Tatarzy i narody kaukaskie. W Polsce z kolei...

czytaj dalej

Kuzu (Kudzu)

Kuzu - niezwykła roślina, która zadba o Twoje zdrowie! Pomoże każdemu rozprawić się z nałogiem, a jednocześnie uzupełni niedobory żelaza, odkwasi organizm, oczyści go z toksyn, pozytywnie wpłynie na przemianę materii i ogólne samopoczucie - o czym mowa? Oczywiście o...

czytaj dalej

Kardamon

Czy wiesz, że kardamon ma smak ostry i jest ogrzewający? To jedna z najdroższych przypraw na świecie, znana od zarania dziejów. Zwany również królową przypraw (królem jest dobrze nam znany pieprz), ma charakterystyczny ostry, ciepły i niezwykle aromatyczny, korzenny...

czytaj dalej