Soki. Owocowo-warzywne bomby witaminowe.

utworzone przez | lis 7, 2016 | Napoje, PRZEPISY

Soki to nieodłączny element dobrze zbilansowanej diety. Warto jednak robić je samemu. Głównym powodem jest możliwość wyboru wysokiej, jakości składników z odpowiednich upraw. Ponadto domowy sok nie jest pasteryzowany, dzięki czemu zachowuje swoje wszystkie wartości. Zawiera zarówno witaminy jak i minerały oraz dużo błonnika.

Soki

Składniki na 1 szklankę

Sok buraczano-jabłkowo-cytrynowy

✓  2 buraki

✓  2 jabłka

✓  1 łyżeczka soku z cytryny lub limonki

✓  1 łyżeczka oleju z ostropestu (opcjonalnie)

cytryna

Sok marchewkowo – grejpfrutowo – ananasowy

✓  2 marchewki

✓  1 grejpfrut

✓  1 szklanka świeżego ananasa

marchew

Sok szpinakowo – jarmużowo – jabłkowy 

✓  2 szklanki szpinaku

✓  1 szklanka jarmużu

✓  1 jabłko

✓  1 daktyl (opcjonalnie)

✓  0,5 szklanki wody źródlanej (opcjonalnie)

jarmuz

Przygotowanie

Soki możesz przygotować w tradycyjnej sokowirówce lub wyciskarce ślimakowej.

Jeżeli masz blender o dużej mocy, wrzuć składniki soku i blenduj przez minutę

Źródło: 

✓  Marek Zaremba Jaglany Detox

O mnie

ELŻBIETA KASZTELANIEC

Mikrobiolog
Dietetyk Medycyny Chińskiej
Pomagam odzyskać zdrowie poprzez zastosowanie prawidłowej diety opartej na Tradycyjnej Medycynie Chińskiej liczącej aż 3000 lat!
Prowadzę szkolenia i konsultacje indywidualne.

Więcej  o mnie

Więcej wyników wyszukiwania...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Najbliższe wydarzenie

  • 7 skutecznych kroków do oczyszczenia organizmu  z Wilgoci i Śluzu
    24 listopada 2023 - 15 kwietnia 2024
    00:00 - 23:59
  • DOŁĄCZ DO GRUPY NA FB

    elzbieta kasztelaniec
    Dołącz do społeczności, która jest zainteresowana zdrowym odżywianiem w oparciu o zasady Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
    Znajdziesz porady, przepisy oraz informacje o dietetycznych wydarzeniach.
    Dzielimy się wiedzą i wymieniamy doświadczeniem.

    Share This