Przepisy
Koktajl lniany z ananasem, grapefruitem i goją
Koktajl lniany z ananasem, grapefruitem i jagodami goji brzmi pysznie. Siemię lniane, czyli nasiona lnu zwyczajnego są jednym z najbardziej popularnych środków medycyny naturalnej. Koktajl lniany to jedna z możliwości jego wykorzystania w codziennej kuchni....
Komosa ryżowa z brokułem, czosnkiem i sezamem
Komosa ryżowa uprawiana jest od tysięcy lat. Była podstawowym pokarmem w państwie Inków. Komosy ryżowa nazywana jest również quinoa lub ryżem peruwiańskim. Zawiera, aż 18% białka i 4-9% nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz cennej witaminy E, wapnia,...
Kasza jaglana z zielonym pesto
Obecnie kasza jaglana powraca do łask. Przyczyniła się do tego zarówno nasza świadomość, jako konsumentów jak również trendy by dbać o siebie poprzez dietę i ćwiczenia. Oprócz trendów i reklam kasza jaglana pozytywnie wpływa na nasz organizm, jest zasadotwórcza i...
Curry z łososiem i brokułem
Curry, które kojarzy nam się ze zmieloną przyprawą lub pastą w kuchni indyjskiej jest sposobem przyrządzania potraw. Curry to tak naprawdę danie główne w sosie. Curry to zarówno warzywa, ser, mięso lub tak jak w poniższym przypadku ryba. Natomiast sproszkowane...
Carpaccio z cukinii z kaszą i sosem pietruszkowym
Tradycyjne carpaccio przygotowuje się z bardzo cienko pokrojonego surowego mięsa, ale kto powiedział, że nie można go zrobić z surowych warzyw? Nikt! W kuchni ogranicza Cię tylko twoja własna wyobraźnia. Spróbuj więc carpaccio z cukinii, kaszy jaglanej i...
Roladki drobiowe nadziane jarmużem i pomidorami
Roladki drobiowe. Soczyste i aromatyczne. Nadziane jarmużem i soczyctymi pomidorami wypełnionymi po brzegi. Podawane z aromatyczną kaszą jaglaną i niebiańskim zielonym pesto z natki petruszki. Roladki drobiowe nadziewane jarmużem i suszonymi pomidorami podawane na...
Jaglana szarlotka
Szarlotka. Zapach jabłek, cynamonu i kardamonu rozchodzący się po całym domu. Bezcenne wspomnienia z dzieciństwa. Daj się na nowo otulić tą niepowtarzalną atmosferą. Odkryj szarlotkę z kaszy jaglanej, którą możesz jeść bez wyrzutów sumienia.
Sałatka z łososiem w sezamie i grapefruitem
Sałatki można przyrządzić ze wszystkiego z owoców, warzyw, ryb czy mięsa. Przepisów na wyjątkowe dania z sałatek w roli głównej lub jako dodatek jest bez liku. Każdy znajdzie coś dla siebie. Zapraszam was do niezapomnianego świata barw, aromatów i przypraw. Odkryjcie...
Soki. Owocowo-warzywne bomby witaminowe.
Soki to nieodłączny element dobrze zbilansowanej diety. Warto jednak robić je samemu. Głównym powodem jest możliwość wyboru wysokiej, jakości składników z odpowiednich upraw. Ponadto domowy sok nie jest pasteryzowany, dzięki czemu zachowuje swoje wszystkie...
Jaglany pudding z dynią, jabłkiem i granatem
Pudding czekoladowy, waniliowy, śmietankowy. Niepowtarzalny smak dzieciństwa, do którego kochamy powracać. Aby go przyrządzić należy użyć mąki, masła, jajka, cukru i odpowiedniego dodatku smakowego. Pycha! Jednak pudding można przygotować również z innych...